Ville Niinistö - Heijastuksia Vihreiden puheenjohtajan heijastuksia politiikan arjesta ja yhteiskunnallisista ilmiöistä.

Ihmisarvon ja ympäristön puolesta – yhä vahvempana (KIITOS)

ryhmäkuva

Vihreät voitti nämä vaalit. Haluan kiittää kaikkia äänestäjiämme. Kiitos yli 250 000 kertaa suomalaisille. Kiitos 8 815 kertaa omille äänestäjilleni Varsinais-Suomeen.

Uskon, että viestimme pehmeiden ja humaanien arvojen puolesta sai suomalaiset liikkeelle. Saimme yli 250 000 ääntä suomalaisilta. Se on enemmän kuin koskaan missään vaaleissa. Olemme kasvava kansanliike ja haluamme rakentaa parempaa huomista yhdessä kaikkien suomalaisten kanssa.

Kannatuksemme nousi ensimmäistä kertaa yli 8,5 prosentin eduskuntavaaleissa. Saimme uuden upean 15 kansanedustajan eduskuntaryhmän, jossa on seitsemän ensikertalaista – lahjakkaita tulevaisuuden tekijöitä. Olen ylpeä jokaisesta uudesta kansanedustajastamme ja heidän osaamisestaan: 27- vuotiaasta turkkilaissyntyisestä talousosaajasta Ozan Yanarista Kalajoen rautaiseen ympäristöasiantuntijaan Hanna Halmeenpäähän. Vihreiden kannatuspohja ja eduskuntaryhmä laajenivat nyt eri puolille Suomea, monipuolisempana kuin koskaan. Voitimme vaalit samalla myös suurissa kaupungeissa. Vihreä liike uusiutui, jotta voimme yhä vahvempana tehdä työtä suomalaisten paremman huomisen puolesta.

Nostimme näissä vaaleissa tärkeimmäksi asiaksi sen, että talouden uudistaminen on tehtävä ihmisarvoa ja ympäristöä puolustamalla. Emme voi lähteä sellaiseen päätöksentekoon, jossa heikoimmassa asemassa olevilta leikataan, niin Suomessa kuin maailmallakin. Koulutukseen on panostettava, jotta kaikille tarjotaan tasa-arvoinen ja joustava oppimispolku. Uutta työtä on luotava, köyhyyttä on torjuttava ja työelämän väliinputoaminen on ratkaistava: vihreillä on ollut näihin haasteisiin ratkaisuja perustulosta ja energiaremontista alkaen. Ihmiset halusivat äänestää tulevaisuudenuskon, lämmön ja ihmisten nostamisen puolesta. Näitä tavoitteita puolustamme nyt uudessa eduskunnassa.

Vihreiden vaalivoiton rinnalla muu eduskuntavaalitulos oli monimutkainen. Vaalien kaksi selkeää voittajaa olivat keskusta ja vihreät. Onnittelen keskustaa ja sen puheenjohtajaa Juha Sipilää suurimman puolueen asemasta ja vaalivoitosta. Kolme puoluetta neljästä suuresta hävisi vaalit niin kannatuksessa kuin paikkamäärissäkin.

Vihreiden vaalivoitto oli ääni solidaarisuuden ja tasa-arvon puolesta. Samalla olen harmissani työväenliikkeen tilanteesta. Suomi tarvitsee eteenpäinkatsovaa työväenliikettä. Solidaarisuuden ja tasa-arvon puolustajia tarvitaan nykyajan työelämän epävarmuuden poistamisessa ja kestävän kehityksen rakentamisessa. Vihreiden tehtävässä on paljon samaa kuin työväenliikkeellä oli Forssan ohjelman aikoihin 1900-luvun alussa.

Molempien vasemmistopuolueiden tappio on vihreiden tavoitteiden kannalta ikävä asia. Vihreiden sekä vasemmistopuolueiden ajamat keinot saattavat erota toisistaan, mutta tavoitteissamme solidaarisuuden ja tasa-arvon puolesta on paljon yhteistä.

Vihreät on valmiita vaalien toisena suurena voittajana keskustelemaan suurimman puolueen puheenjohtajan kanssa hallitukseen osallistumisesta. On kuitenkin selvää, että enemmistöhallituksen muodostaminen ei ole tällä vaalituloksella helppoa. Vihreillä on yhteistä keskustan kanssa uusiutuvan energian edistämisessä ja ihmisten vahvan perusturvan puolustamisessa, kuten perustulokokeilun toteuttamisessa. Emme kuitenkaan hyväksy sellaista politiikkaa, jossa hyvinvointivaltion turvasta ja heikoimmilta leikataan tai ympäristöä ei vaalita. Taloutta on uudistettava ihmisten ja ympäristön ehdoin, jotta rakennetaan kestävää hyvinvointia lapsillemme.

Haluan myös sanoa, että vaalitulos heijastaa minun Suomeani. Nykyelämässä ihmisten arjet helposti erkaantuvat toisistaan, suuret valtavirran yhteiset kokemukset harventuvat. Ihmiset etsivät ratkaisuja eri suunnista, mutta kaikkien kokemuksen ymmärtäminen on tärkeää. Haluan ymmärtää kaikkien Suomea. Vastaanotto vihreille oli hyvää eri puolilla Suomea, myös siellä, missä ihmiset eivät lähtökohtaisesti ajatelleet äänestävänsä vihreitä. Se on hyvä, että kaikenlaisia ihmisiä ja heidän tarpeitaan ja kokemuksiaan kuunnellaan.

On ymmärrettävä sitä, miksi eri puolilla Suomea ja eri väestöryhmissä ihmiset hakevat turvaa muutokseen ja parannusta arkeensa niin erilaisin tavoin. Hyvien päättäjien tehtävä on kurottaa oman mukavuusalueensa ulkopuolelle ja pyrkiä ymmärtämään ihmisten arkea eri ammateissa, kaupunginosissa ja maan eri osissa.

Silloin me pärjäämme. Vihreät puolustaa ihmisarvoa ja ympäristöä, aina ja kaikkialla. Kiitos tuestanne vihreiden työlle paremman huomisen puolesta jokaiselle suomalaiselle. Työ jatkuu. Kaikki suomalaiset ovat tervetulleita keskustelemaan kanssamme ja rakentamaan parempaa huomista.

The post Ihmisarvon ja ympäristön puolesta – yhä vahvempana (KIITOS) appeared first on Ville Niinistö.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Vihreät voitti nämä vaalit. Haluan kiittää kaikkia äänestäjiämme. Kiitos yli 250 000 kertaa suomalaisille. Kiitos 8 815 kertaa omille äänestäjilleni Varsinais-Suomeen."

yli 90% suomalaisista oli tuosta teidän voitostanne eri mieltä. Ajatteleppas sitä.
Juuri mitään ei saada aikaiseksi tuollaisella ääniosuudella, jaa no voihan sitä mennä hallitukseen ja kääntää takkinsa niinkuin ennenkin , kaikki taitaa olla myynnissä ?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Pienelläkin porukalla voidaan vaikuttaa ja saada mukaan muita puolueita kannattamaan asioita, joilta putoaa pohja seuraavassa käänteessä, kts. linkki.

”Lopuksi näyttää olevan useita merkittäviä puutteita, millä tavoin useita näkökohtia koskien maapallon säteilypakotteen osalta liittyen maapallon energiataseeseen kohdellaan nykyisissä ilmastomalleissa perustuen ilmakehän yleiseen säteilykiertoon, sekä lukuisia muita puutteita, jotka jäivät huomiotta asiaankuuluvien ilmiöiden osalta, eikä niitä löydy mistään malleista. Näin ollen ei ole rationaalista pohjaa näille IPCC :tä jäljitteleville ennustuksille katastrofaalisesta ilmastonmuutoksesta, jotka johtuisivat ihmisen aiheuttamista CO2-päästöistä. Pelottava skenaariot ovat yksinkertaisesti perusteettomia, ovat menneet liian pitkälle ja nopeammin kuin mitä voidaan järkevästi perustella nykyisillä ilmaston mallintamisella.” http://scienceandpublicpolicy.org/images/stories/p...

”In conclusion, there appear to be a number of major inadequacies in the ways in which several aspects of earth's radiative energy balance are treated in contemporary general circulation models of the atmosphere, as well as numerous other inadequacies stemming from the nontreatment of pertinent phenomena that are nowhere to be found in the models. Hence, there is no rational basis for any of the IPCC-inspired predictions of catastrophic climatic changes due to continued anthropogenic CO2 emissions. The scary scenarios they promulgate are simply unwarranted projections that have far outpaced what can be soundly supported by the current state of the climate modeling enterprise.”

Tapani Lahnakoski

Tuollaiset pikkuasiat eivät Villeä ja hänen taustajoukkoja häiritse. Ne vaietaan kuoliaaksi uskollisen sopulilauman myötävaikutuksella.

Täällä kun pitää toistaa kaikki muiden tekemät virheet ja keksiä vielä liuta omiakin, jotta maa saadaan riittävän vihreäksi eli talous lopulliseen romahdukseen.

Jos tällaisia tutkimustuloksia tulee lisää, niin kohta koko energiastrategia muuttuu joka puolella ja huikeat panostutket uusiutuviin todetaan menneen vessan pöntöstä alas.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #6

No Ville on sitä mieltä, että kyllä +4°C astetta nousee maapallon lämpötila vuosisadan loppuun mennessä. Näin ovat asiantuntijat tutkimuksissa todenneet Villelle.

Mielenkiintoisia ovat arviot CO2:n osalta perustuen jo todelliseen mittaustulokseen, joiden mukaan epävarmuustekijät huomioiden CO2:n osalta maapalloa lämmittävän/viilentävän vaikutuksen osalta haarukka ulottuu jo viilenemisen puolelle. Olisiko ihmisen tuottamalla CO2:lla lopultakin maapalloa jäähdyttävä vaikutus?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Valtakunnassa ja maapallolla kaikki muuttuu, napajäätiköt alkavat vahventumaan ja soidemme metaanipäästöille tulee loppu, näin uskon.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Miten on, onko Rosatom vielä kynnyskysymys hallitukseen menolle?

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

"Vihreät on valmiita vaalien toisena suurena voittajana keskustelemaan suurimman puolueen puheenjohtajan kanssa hallitukseen osallistumisesta. On kuitenkin selvää, että enemmistöhallituksen muodostaminen ei ole tällä vaalituloksella helppoa. Vihreillä on yhteistä keskustan kanssa uusiutuvan energian edistämisessä ja ihmisten vahvan perusturvan puolustamisessa, kuten perustulokokeilun toteuttamisessa. Emme kuitenkaan hyväksy sellaista politiikkaa, jossa hyvinvointivaltion turvasta ja heikoimmilta leikataan tai ympäristöä ei vaalita. Taloutta on uudistettava ihmisten ja ympäristön ehdoin, jotta rakennetaan kestävää hyvinvointia lapsillemme."
- Eli Vihreätkin lähtevät turve, puu ja vesivoima linjalle.

Olisitte voineet kertoa ennen vaaleja.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tälle täytyy saada puheenjohtajan vahvistus.

Toimituksen poiminnat